Stellingen

Gezien de huidige toestand van de aarde zouden mensen zich minder druk moeten maken over het laten toenemen van hun eigen levensverwachting en meer over het laten toenemen van de levensduur van de planeet.

P. Jarillo Herrero, Technische Universiteit Delft

De toenemende invloed van verzekeringsmaatschappijen op de gezondheidszorg is verontrustend, als je bedenkt dat zij zich primair richten op besparing van kosten en niet op bevordering van de gezondheid.

Ellen Klinkert, Universiteit Utrecht

Globalisatie is een positieve ontwikkeling, mogelijk gemaakt door moderne transport- en communicatietechnologie, die mensen over de hele wereld dichter bij elkaar kan brengen. Resulterende sociale en maatschappelijke problemen zijn enkel het gevolg van het snelheidsverschil waarmee globalisatie op verschillende vlakken plaatsvindt.

Jelte de Jong, Rijksuniversiteit Groningen

De kans dat de lezer van deze stelling de rest van de dag de melodie van de vogeltjesdans in zijn hoofd heeft, is groot.

Nathalie Sieben, Universiteit Leiden

Niet alles hoeft verdedigbaar te zijn.

Arjen van der Wel, Universiteit Leiden

In de huisartsgeneeskunde is de factor tijd een waardevol diagnosticum. Dit diagnosticum verliest in het huidige haastige tijdsgewricht echter aan betekenis.

W. Opstelten, Universiteit Utrecht

Zij die opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren.

E.A.C. Beenakker, Rijksuniversiteit Groningen

Wetenschap bedrijven is net snorkelen, je ziet ergens een mooie vis en je duikt erachteraan om vervolgens te ontdekken dat je ineens toch best ver van de boot bent geraakt.

Martine Barel, Universiteit Leiden

Emoties zijn een onderdeel van het menselijke karakter waarvan het wenselijk kan zijn om ze te leren beheersen, maar waarvan het onmogelijk is om ze te elimineren.

Suzanne Kuijt, Universiteit Leiden

Europese integratie is te belangrijk om aan een staatssecretaris over te laten.

W.H. Weenink, Universiteit Leiden