Radio Voorkeur

De avonden. In het eerste uur schrijver/journalist Wim Zaal over zijn oude werkgever Elsevier ter gelegenheid van het 60jarig bestaan van het opinieblad. In het tweede uur hoogleraar informatica Chris Verhoef over onze afhankelijkheid van de informatietechnologie en privacy. In het laatste uur het magisch-realistisch hoorspel Schokland van Bente Hamel dat de luisteraar meeneemt naar het voormalige eiland in de polder. Schokland laat horen dat alles verandert en dat je nergens op kan vertrouwen. Zelfs niet op de grond onder je voeten. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 4FM. Slot van een tweeluik over de muzikale invloed van de Duitse schrijver Hermann Hesse op de hedendaagse muziek met gitarist Johannes Tonio Kreusch, de Indiase percussionist T.R. Sundaresan en de Duitse bamboefluitist Ludwig Pesch.Radio 4, 22.30-1.00u.

Casa luna. Gesprek met CDA-senator Hannie van Leeuwen over o.a. haar zorgen over de kwetsbare groepen in de samenleving, het 25-jarig jubileum van het CDA en het sociale gezicht van de partij. Radio 1, 0.04-0.45u.