Om naar uit te kijken

Dansen

Amsterdam Dance Event

3 nachten, 30 clubs, 300 dj's en artiesten. Zo kondigt het Amsterdamse Dance Event het grootscheepse muziek- en dansfestival aan dat vanaf vandaag losbarst in diverse clubs in de hoofdstad. Er zijn buitenlandse `hotshots' als Derrick May en Dave Clarke, en veel, heel veel, binnenlandse dj's, onder wie Armin van Buuren, Joost van Bellen en Isis. Behalve draaien en dansen kunnen bezoekers ook naar bewegend werk van vj's kijken of een vorkje prikken tijdens de `Hed Kandi dinnerparty' (van die leuke kleurige cd-hoesjes). Wie ook plaatjesdraaier wil worden, bezoekt zaterdag in de middag de dj/producer workshop.

Amsterdam Dance Event t/m 29 okt op diverse plaatsen in Amsterdam. Voor programma en meer informatie: www.amsterdam-dance-event.nl

BEELDENDE KUNST

Thomas Rentmeister

De Duitse kunstenaar Thomas Rentmeister maakt grote objecten met opmerkelijke materialen. Koelkasten die ruiken naar babycrème, wandschilderingen met Nutella of zandbakken gevuld met suiker. Zijn vormentaal is minimalistisch, de onderwerpen zijn ontleend aan Pop Art. Zijn overzichtstentoonstelling in Boijmans Van Beuningen heet dan ook Minimal Pop.

29 okt t/m 15 jan in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark, Rotterdam. Inl www.boijmans.nl

MUZIEK

Argerich

De wereldberoemde Argentijnse pianiste Martha Argerich treedt zaterdag in Rotterdam op in een benefietconcert ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis. Met violiste Ida Haendel en cellist Steven Isserlis speelt ze het Tripelconcert van Beethoven bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Argerich ea: 29 okt 20u14 De Doelen Rotterdam. Res 010-2171717.

CABARET

VSCD Cabaretprijzen

De duo's Kommil Foo en Van Muiswinkel & Van Vleuten en de eigenzinnige solist André Manuel zijn dit jaar de genomineerden voor de naar een lachsucces van Toon Hermans genoemde Poelifinario, de grote cabaretprijs van de vereniging van theaterdirecteuren. De Neerlands Hoop, voor vernieuwers, gaat naar Eric van Sauers of Kees Torn. De de uitreiking is dit jaar voor het eerst rechtstreeks op tv.

VSCD Cabaretprijzen. 31 okt Ned 3 19u.

POP

Bob Dylan

Wegens maagklachten kan Bob Dylan (64) slecht een gitaar verdragen en speelt hij vaak op een keyboard, meer passend in de rustiger sferen die Dylan opzocht met zijn laatste, fifties-geënte album Love and Theft. Hoewel nieuw materiaal op zich laat wachten bleef de oude meester in het nieuws door de autobiografie Chronicles, de tv-documentaire van Martin Scorcese en (als soundtrack daarbij) het 7de en laatste deel van The Bootleg Series op cd.

28 okt Ahoy, Rotterdam.

MUSICAL

Jesus Christ Superstar Joop van den Ende produceert de Nederlandse versie van de musical Jesus Christ Superstar (1970) van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. In dit passiespel wordt de laatste week van Jezus verteld vanuit het gezichtspunt van Judas, zijn verrader. Dieter Troubleyn speelt Jezus, Martin van der Starre speelt Judas. Première 3 nov. Utrecht, Schouwburg. Tournee t/m 28 mei. Inl. 0900-300 5000 of www.musicals.nl

DANS

Holland Dance

Vanavond opent in Den Haag het Holland Dance Festival. Op het programma staat Celebrating Kylián van het NDTII. Verder: de wereldberoemde ballerina Sylvie Guillem, de Braziliaan Ivaldo Bertazzo die met straatkinderen werkt, het Braziliaanse Balé da Cidade de Sao Paulo, en dans uit de hele wereld.

T/m 12 nov Den Haag, Lucent, Theater a/h Spui en elders. Inl. 0900-8282999 of www.hollanddance.nl