Italiaanse minister deelt kippenvlees uit

Voor Romeinen en toeristen was er gisteren in de Italiaanse hoofdstad gratis gebraden kip. De actie maakte deel uit van een overheidscampagne om het publiek ervan te overtuigen dat door het eten van kip geen verhoogd risico op besmetting met het vogelgriepvirus ontstaat.

Onder degenen die op de Piazza Navona stukjes kippenvlees aan voorbijgangers uitdeelden, was minister Storace van Volksgezondheid. ,,Burgers moeten zonder zorgen kunnen leven en zonder dat ze hun eetgewoonten moeten veranderen. Niet als geloofsuiting, maar omdat er een controlesysteem is'', aldus Storace. De minister at zelf ook stukjes vlees.

De consumptie van kip is in Italië – en in vrijwel de hele EU – sterk gedaald door de vogelgriep. De Europese Commissie zegt dat het eten van kip en eieren in de EU geen gezondheidsrisico inhoudt, mits goed bereid.