Internet Voorkeur

Politieke partij PRDV. Begin deze week lanceerde misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn nieuwe politieke partij op internet. De PRDV, de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang nam de website www.prdv.nl in gebruik. Die moet een van de speerpunten worden waarmee De Vries zich gaat mengen in het politieke debat.

De site, met lichtblauw, groen en oranje als dominante kleuren, is nog niet mededeelzaam over het programma en de standpunten van de partij. Veelvuldig wordt verwezen naar maandag 31 oktober, wanneer de plannen voor politieke vernieuwing worden gepresenteerd.

Wel worden de mensen achter de partij voorgesteld, onder wie Klaas Wilting, Jan Nagel en Bram Peper. Ook geven bestuursleden en woordvoerders beknopt commentaar op enkele actuele kwesties. En De Vries en stafchef Peter Schouten houden een weblog bij. De Vries vindt het spijtig dat de eerste verkiezing waaraan hij dit jaar meedeed niet de gewenste overwinning opleverde: hij liep de Televizierring mis. En hij doet uit de doeken hoe de onderhandelingen verlopen met programmamakers Barend & Van Dorp, die hem graag uitnodigen voor hun uitzending van aanstaande maandag. En wel exclusief. Maar dat, schrijft De Vries, zal niet gaan, want ,,maandag krijgt niemand een voorkeurspositie''.