GROOT-BRITTANNIË

Annie Morris

Annie Morris, pas 27, was op het juiste moment op de juiste plek, want haar eerste solo-expositie trok de aandacht van Charles Saatchi, Christopher Bailey, de directeur van Burburry en van Lucy Liu van Charlies Angels. Nu maakt Morris furore in de Britse weekendkranten als de Notting Hill darling van de Londense trendy kunstwereld-scene. Haar medewerking aan posters voor Harrods over `Engels-zijn' is te zien in 40 Londense metrostations. Deze expositie is met 14 glaswerken van langgerekte vrouwenfiguren die aan geestverschijningen doen denken en `ansichtkaart-stukken', geïnspireerd door de Frans-Amerikaanse kunstenares Louise Bourgeois, met b.v. 120 kaarten die samen een portret vormen.

T/m 2 dec Annie Morris: Glass, Painting, Postcards, Thomas Williams Fine Art, Londen W1. Ma t/m zo 10-18u. 0044(0)2074911485 & www.thomaswilliamsfineart.com

Aliens

Breng een team van natuurkundigen bij elkaar met het doel om zich te verbeelden hoe het leven op een andere planeet eruit zou kunnen zien. Het resultaat is de bijzondere expositie The Science of Aliens. Loop langs wat we al weten, wat we hopen, en waar we over fantaseren. Met deze bezienswaardigheid, in samenwerking met Channel 4, hopen de makers de fantasie te prikkelen over verre planeten. Langs droids en Daleks, en door een wereld met een dikke atmosfeer en luchtwalvissen. Voorbij een planeet met eeuwige zon aan de ene, en ijskoude duisternis aan de andere kant. In het laatste gedeelte wordt de vraag gesteld wat er zal gebeuren als er ooit contact gemaakt wordt met aliens. De nieuwste ontwikkelingen in biologie, sterrenkunde etc. leveren een spannende combinatie op van feiten en verwachtingen.

T/m 26 feb The Science of Aliens in het Science Museum, London. Ma t/m zo 10-18u. 0044(0)870 8704868 & www.sciencemuseum.org.uk/aliens

En verder

T/m 15 jan Kerstin Kartscher, Tate St Ives, Cornwall, 0044(0)1736 796 226 & www.tate.org.uk/stives.