Zakelijke kennis Derde Wereld

Partos, de branchevereniging van particuliere organisaties in de internationale samenwerking, heeft een nieuwe voorzitter, Paul Mudde. Bij Partos zijn 66 organisaties aangesloten die zich bezighouden met armoedebestrijding, humanitaire hulpverlening, mensenrechten en duurzame ontwikkeling. De jurist Mudde (45) werd gekozen wegens zijn uitgebreide zakelijke ervaring met ontwikkelingslanden. Hij werkte onder meer bij de Nederlandse Krediet Verzekeringsmaatschappij, nu Artradius, en ABN Amro, waar hij zich bezighield met financiële projecten in ontwikkelingslanden. ,,In beide functies had ik veel contact met organisaties als de Wereldbank, overheden van ontwikkelingslanden en kredietverzekeraars'', aldus Mudde, die nu een sabbatical heeft. Ook zat hij in het platform Microfinanciering en was hij nauw betrokken bij het beleid rond duurzame ontwikkeling van ABN Amro. Zijn plan met Partos: verbetering van de kwaliteit van de organisaties, meer onderlinge samenwerking en meer contacten met het bedrijfsleven.

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat