Wisselen van departement

Na vijftien jaar bij het ministerie van VROM stapt Astrid Schölvinck (45) per 1 december over naar het departement van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). ,,VROM is heel leuk, maar het is goed om weer eens wat anders te gaan doen. De beleidsterreinen van VROM en LNV liggen in elkaars verlengde en spreken mij aan'', zo verklaart Schölvinck haar overstap. Ze studeerde Nederlands recht in Leiden en werkte eerder bij de Tweede Kamer. Van plaatsvervangend directeur van de VROM-inspectie wordt zij directeur van de auditdienst van LNV, die de interne gang van zaken op het ministerie toetst. ,,Nu houd ik me bezig met toetsing van uitvoering en naleving van de VROM-regels, zoals de vraag of speeltuinen wel volgens de normen worden aangelegd. Bij LNV gaat het om vragen als: worden de subsidies uit Brussel op de juiste manier besteed en is de ICT wel adequaat?''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat