Radio Voorkeur

Kunststof. Muziekjournalist Sjeng Stokkink, bekend als Doctor Major Funk vertelt over de eerste dance-, en funknummers uit de jaren '60 en '70 die hij op de verzamel-cd Dutch Rare Groove heeft gezet. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer in het laatste uur het fenomeen podcast en voorbeelden op het wereldwijde web. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 4FM: in Concert. Eerste deel van een concert van de Duitse gitarist Johannes Tonio Kreusch, de Indiase percussionist T.R. Sundaresan en de Duitse bamboefluitist Ludwig Pesch, die muzikaal proberen uit te vinden of schrijver Hermann Hesse (o.a. Siddharta en Steppenwolf) invloed op de muziek van vandaag heeft. Nobelprijswinnaar Hesse (1877-1962) werd tijdens de jaren '60 en '70 veel gelezen. In Das Glasperlenspiel (Het Kralenspel) speelt de muziek een belangrijke rol. Radio 4, 22.30-1.00u.

Casa luna. De Belgische ambassadeur Luc Teirlinck geeft zijn mening over De Grootste Belg aller tijden en de herdenking van het ontstaan van België en het ambassadeurschap. Radio 1, 0.04-0.45u.