www.nrc.nl

Daten met dieren. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog op www.nrc.nl/klaver over digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur. Vandaag onder meer over een speciale vorm van online afspraakjes.

,,Daten op internet is razendpopulair. Wat voor mensen onderling werkt, kan ook voor mens en dier werken, dacht de Dierenbescherming.'' De organisatie nodigt dierenliefhebbers die op zoek zijn naar een dier om naar open dagen van de dierenasielen te gaan. ,,Tijdens een eerste vluchtig contact tijdens uw rondgang door het asiel kunnen vriendschappen voor het leven worden gemaakt'', aldus de Dierenbescherming.

Op de site van de Dierenbescherming zijn ook verschillende huisdiertesten te maken. Aan de hand van de uitslag kunnen mensen zien of zij geschikt zijn voor een hond of een kat als huisgenoot.

Meer weblogs van NRC Handelsblad staan op weblog.nrc.nl.

Encyclopedie en wereldatlas. Abonnees van de papieren krant en de webeditie hebben toegang tot de complete Winkler Prins Encyclopedie op winklerprins.nrc.nl. Het naslagwerk bevat de encyclopedie, de wereldatlas en veel multimediale mogelijkheden. De Winkler Prins Encyclopedie bevat meer dan 58.000 artikelen, van de oerknal tot (eer)gisteren, van Adam tot Frank Zappa, van prehistorie tot ruimtevaart.

De complete interactieve wereldatlas is ook rechtstreeks te benaderen via www.nrc.nl/atlas. Gebruikers kunnen zoeken op plaatsnamen in de hele wereld en vrij navigeren over de aardbol.