Uruguay zit nu Australië dwars

Met het verschuiven van het aanvangstijdstip van de interland Uruguay-Australië heeft de voetbalbond van Uruguay een nieuwe stap gezet in de psychologische oorlogvoering op weg naar de eerste van twee play-offwedstrijden voor een ticket voor het WK voetbal in Duitsland. Vorige week wees de Australische bond een verzoek van Uruguay af om de wedstrijd een dag te vervroegen, van zaterdag 12 naar vrijdag 11 november. Volgens Uruguay zouden beide teams daar voordeel bij hebben, omdat ze in dat geval een extra rustdag zouden hebben voor de return op woensdag 16 november in Sydney. Uruguay heeft de aftrap van de wedstrijd nu verplaatst van zaterdag 16.00 naar 21.00 uur, met goedkeuring van de FIFA. Volgens de Australische media is dat gebeurd om het de ploeg onmogelijk te maken diezelfde dag met een lijnvlucht terug te laten keren naar Australië. Mogelijk chartert de Australische bond nu een vliegtuig.