Televisie Overige Films

Big Momma's House (Raja Gosnell, 2000, VS). Travestieklucht in een nieuw jasje: ultra-coole ster Martin Lawrence transformeert van een FBI-agent in Armanipak tot een moddervette Afro-Amerikaanse dame uit de binnenlanden van Georgia. Ster-vehikel leunt per saldo op één grap. Veronica, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Moonlight Mile (Brad Silberling, 2002, VS). Onstuimige tragikomedie over rouwverwerking verzandt in minder overtuigend melodrama. Jake Gyllenhaal trekt in bij de ouders (Dustin Hoffman en Susan Sarandon) van zijn vermoorde verloofde. Ondanks de rouw wordt hij verliefd op jongedame uit naburige bar. België 2 (Canvas), 21.20-23.15u.

.Les amants réguliers (Philippe Garrel, 2005, Frankrijk). Op het laatste filmfestival van Venetië met de Zilveren Leeuw voor beste regie bekroonde, in contrastrijk zwart-wit getinte verbeelding van de studentenrevolutie van Parijs '68. De film volgt een groepje jongeren dat een mei-nacht op de barricaden doorbrengt en daarna probeert iets van die idealen te behouden, hetzij door opium te schuiven, hetzij door de vrije liefde te beleven. Met onder anderen Louis Garrel, Clotilde Hesme en Julien Lucas. Arte, 22.45-1.40u.

Bring Me the Head of Mavis Davis (John Henderson, 1997, Engeland). Cynisch kijkje in de popindustrie. Met de Britse komiek Rik Mayall als noodlijdende platenbaas die poging onderneemt van een derderangs popsterretje een legende te maken door haar te laten vermoorden. BBC1, 0.50-2.30u.

Tsatsiki, morsan och polisen / Tsatsiki - Mam en de politieman (Ella Lemhagen, 1999, Zweden/Denemarken/Noorwegen/IJsland). Gezellige verfilming van de eerste twee Tsatsiki-boeken over 8-jarig jochie dat opgroeit in een rommelig Zweeds eenoudergezin en op zoek gaat naar zijn vader, een Griekse inktvis-visser. Met onder anderen Samuel Haus, Alexandra Rapaport en Jacob Ericksson. Morgen, Ketnet, 14.00-15.30u.