Radio Voorkeur

Kunststof. Schipper en schrijver Michael Frijda, die in 1998 de verhalenbundel Schrikdieren publiceerde, debuteert nu met de roman Ritselingen, waarin hij op rauwe en tedere toon vertelt over liefde, verkrachting, verwantschap en moord. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur vertelt bariton en voorzanger bij de joodse gemeente in Den Haag Ken Gould over het zingen van barokmuziek, opera, oratoria en moderne muziek. In het tweede uur teksten en optredens van Wim de Bie, Hans Aarsman, Mark Boog en P.F.Thomése. In het laatste uur brengt architect Harmen van de Wal van het architectenbureau Krill een bezoek aan wat ooit de rotste buurt van Nederland werd genoemd, De Millinxbuurt in Rotterdam. Hij vertelt hoe hij de leefbaarheid in de Millinxbuurt probeert te vergroten. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Gesprek met onderzoeksjournaliste Ruth Hopkins over haar boek met een het verslag van haar onderzoek naar over vrouwenhandel in Portugal en de manier waarop er met de slachtoffers wordt omgesprongen. Radio 1, 0.04-0.45u.