Pienaar hangt straf boven het hoofd na trap tegen Afellay

Voor Steven Pienaar van Ajax dreigt een schorsing. De openbaar aanklager betaald voetbal van de KNVB is gisteren een vooronderzoek begonnen naar een incident, waarbij de Zuid-Afrikaanse middenvelder zondag betrokken was in de wedstrijd tegen PSV (1-0). Een mogelijke straf zal pas na het komende voetbalweekeinde, met op vrijdag Ajax-SC Heerenveen, ingaan. Pienaar (23) raakte in Eindhoven in een duel verwikkeld met tegenstander Ibrahim Afellay. De Ajacied trapte daarbij de PSV-speler met een achterwaartse beweging in het kruis. Scheidsrechter Pieter Vink zag het wangedrag niet, maar de tv-beelden lieten aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Doelverdedigers Oscar Moens (Willem II) en Mark Volders (RBC Roosendaal) accepteerden gisteren het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Beiden zijn geschorst voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk. De twee keepers werden afgelopen weekeinde beiden van het veld gestuurd.