Partij De Vries krijgt vorm

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft gisteren de eerste stap gezet op weg naar een nieuwe politieke partij. Met de lancering van twee websites (www.prdv.nl en www.echtedemocratie.nl) wil De Vries zich mengen in de publieke discussie.

Op een persbijeenkomst in Soest, waar de websites gepresenteerd werden, kondigde De Vries aan op 31 oktober zijn inhoudelijke plannen voor politieke vernieuwing bekend te maken. Hij wil dan naar het voorbeeld van kerkhervormer Luther een lijst met stellingen op een deur van het Tweede Kamergebouw spijkeren. Dat idee is overigens niet nieuw: voormalig D66-fractievoorzitter Thom de Graaf deed het drie jaar geleden ook al eens, uit protest tegen het toenmalige kabinet van CDA, VVD en LPF, maar dan op de deur van de Ridderzaal.

De partij van De Vries – de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) – begint langzaam vorm te krijgen. De Vries heeft oud-Leefbaar Nederland oprichter Jan Nagel aangetrokken als bestuurslid/penningmeester. Ook voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting en ondernemer Peter Schouten maken deel uit van het bestuur. PvdA-prominent Bram Peper heeft De Vries geadviseerd, maar zegt geen lid te zijn van de nieuwe beweging.

De Vries houdt overigens in het midden of hij mee zal doen aan de Kamerverkiezing van 2007. Hij wil pas meedoen als hij een kans maakt op twintig zetels of meer.