V&D-restaurants in catering kantines

Warenhuisketen Vroom & Dreesmann heeft besloten om zijn restaurantformule La Place te verkopen aan cateringbedrijf Office Service Partners (OSP). V&D heeft een contract gesloten voor de opening van vijftig bedrijfsrestaurants voor de komende vijf jaar.

Dat heeft V&D vanochtend bekendgemaakt. Het Hilversumse bedrijf OSP gaat de formule en het assortiment van La Place gebruiken. Ook krijgen medewerkers van OSP de bedrijfskleding van La Place en zal de cateraar gebruikmaken van de kennis van V&D, zoals bouwbegeleiding, opleiding en marketing.

V&D, onderdeel van winkelconcern Vendex KBB, heeft behalve de zeventig restaurants in de warenhuizen zestien zelfstandige restaurants, onder meer het Brugrestaurant over snelweg A4 bij Schiphol. Bovendien zijn er in of bij de V&D's kleinere café-restaurants, kleine broodjeswinkels en afdelingen met chocolade- of bakkerijproducten.

La Place onderscheidt zich volgens Vroom & Dreesmann onder andere door veel exclusieve voedingsproducten, zoals eigen mozarellakaas, thee van biologische plantages in India, op natuurlijke wijze gekweekte zalm en biologische melk.

Dit gespecialiseerde karakter zou goed passen bij OSP, denkt V&D. Deze cateraar is vooral actief in het hogere segment. Dit bedrijf heeft bijvoorbeeld als klanten enkele omroeporganisaties op het Mediapark in Hilversum.