Televisie Overige Films

The Recruit (Roger Donaldson, 2003, VS). Archetypische CIA-film speelt zich goeddeels af in een geheim opleidingskamp en biedt een vakkundig spel met dubbele bodems en cynische paranoia. Colin Farrell speelt een onaangepast genie dat door oude rot Al Pacino wordt gerekruteerd voor de dienst. SBS6, 20.30-22.45u.

I cento passi (Marco Tullio Giordana, 2000, Italië). Filmbiografie over Peppino Impastato, Siciliaanse maffiabestrijder, die in 1948 honderd stappen verwijderd van een maffiabaas werd geboren en in 1978 om het leven werd gebracht. Hoofdrol van Luigi Lo Cascio. Arte, 20.40-22.25u.

Hush (Jonathan Darby, 1998, VS). Jessica Lange als paardenfokster, intrigante en moeder van Johnathon Schaech. In `thriller' bemoeit zij zich met de relatie tussen Gwyneth Paltrow en genoemde Schaech. ZDF, 22.15-23.45u., nagesynchroniseerd.

The Wedding Tackle (Rami Dvir, 2000, Engeland). Wezenloze zedenkomedie draait om het gegeven dat flierefluiter James Purefoy zijn voorgenomen huwelijk niet aandurft. Hij hoopt dat een vriend zijn verloofde weet te versieren. BBC1, 0.35-2.10u.

Schlafes Bruder (Joseph Vilsmaier, 1995, Duitsland). Beierse regisseur van Stalingrad en Comedian Harmonists maakte een lyrisch drama over een getergd muzikaal genie aan wie goddelijke krachten worden toegeschreven in afgelegen dorp in de Alpen rond de eeuwwisseling. ARD, 1.05-3.10u.

God's Little Acre (Anthony Mann, 1958, VS). Verfilming van roman van Erskine Caldwell. Robert Ryan vertoont als farmer in Georgia destructieve goudkoorts. Morgen, BBC2, 14.10-16.00u., zw.

Desire (Frank Borzage, 1936, VS). Smakelijke, zichtbaar door Ernst Lubitsch geproduceerde romantische misdaadkomedie. Juwelendievegge Marlene Dietrich maakt misbruik van naïeve Amerikaanse auto-ontwerper Gary Cooper. Morgen, Arte, 15.15-17.00u.