Radio Voorkeur

Kunststof. De cabaretier en stand-up comedian Micha Wertheim won in 2004 op het Leidsch Cabaret Festival zowel de jury- als publieksprijs. Nu staat hij in het theater met zijn eerste avondvullende soloprogramma Micha Wertheim voor beginners. Radio 1, 19.04-20.00u.

4FM Mezzo. Gesprek met zanger en producer Paulo Jobim over zijn vader Antonio Carlos Jobim, de bossanova-componist van het zeer bekende The Girl From Ipanema en 600 andere songs. Verder laat Paulo Jobim weten dat zijn vader volkomen anoniem een aantal keren in Amsterdam is geweest om het werk te zien van zijn favoriete schilder Vincent van Gogh. De song Blue Train is volgens hem in Nederland geschreven en geïnspireerd op de blauwe treinen waarmee de familie eind jaren zestig door Nederland reisde. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Directeur van de stichting Moria André Stuart vertelt over het nieuwe huis voor de opvang van ex-gedetineerden in Nijmegen. Sommigen hebben schulden, geen huis, geen werk en geen zin in het leven. Radio 1, 0.04-0.45u.