Ladysmith

Het Zuidafrikaanse koor Ladysmith Black Mambazo, in '85 ontdekt door popzanger Paul Simon, wordt op No Boundaries laten de tien mannen, waarvan zes met de achternaam Shabalala, zich dragen door de strijkers van het English Chamber Orchestra en het International Festival Orchestra met blazers en percussie.

De christelijke achtergrond van de Iscathamya-stijl wordt flink onderstreept. Behalve klassieke Mambazo-liedjes als Jabulani en Homeless klinken Jesus, Joy of Man's Desiring van J.S. Bach, Sanctus van Schubert en Ave Verum Corpus van Mozart.

No Boundaries past dus prima bij kerststal en/of -boom. Maar nog vóór die staan is het koor t/m 8/11 overal in Nederland te horen. Daarbij zal broeder/voorganger Joseph Shamalala niet naleten nog eens te benadrukken waar het allemaal om gaat: Peace, Love and Harmony.

Boundaries (Heads Up HUCD 3092). Distr. Codaex

    • Frans van Leeuwen