Internet Voorkeur

In 1998 werd de geniale situatiekomedie Jerry Seinfeld na negen seizoenen en 138 afleveringen afgesloten, maar nog steeds blijken de herhalingen op televisie wereldwijd populair. In Nederland herhaalt Veronica de serie doordeweeks om 20.00 uur.

De `sitcom about nothing', verzonnen door Jerry Seinfeld en Larry Davids vertelt het semi-autobiografische verhaal van de stand-up comedian Jerry Seinfeld en zijn vrienden: ex-minnares Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), de blunderende Cosmo Kramer (Michael Richards) met zijn twaalf ambachten en dertien ongelukken en de egocentrische en opportunistische George Constanza (Jason Alexander).

De show beschikt over een officiële website www.sonypictures.com/tv/shows/seinfeld/tvindex.html, met uitgebreide informatie over de karakters in de serie. De episode-gids biedt naast een korte beschrijving van elke aflevering ook videofragmenten, trivialiteiten en citaten. `Fun stuff' bevat een virtuele rondgang door het appartement van Jerry en de vaste pleisterplaats Monk's. Verder veel foto's, een kenniskwis, video- en geluidsfragmenten en screensavers die kunnen worden gedownload.

De échte liefhebbers bezoeken de site Seinfeld Quotes (www.pkmeco.com/seinfeld) om de talrijke hilarische citaten uit het hoofd te leren en elkaar daarmee om de oren te slaan.