Eerste averij voor Chelsea

Chelsea heeft in de tiende ronde van de Engelse voetbalcompetitie voor het eerst punten laten liggen. Hekkensluiter Everton hield in eigen stadion de koploper uit de Premier League op 1-1. James Beattie nam voor Everton de 1-0 voor zijn rekening uit een strafschop. De Engelse international Frank Lampard zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker. De Nederlander Arjen Robben viel in de tweede helft bij Chelsea in voor Joe Cole.

De ongeslagen reeks van de koploper liep wel op naar 39 wedstrijden. Chelsea heeft nu negen punten voorsprong op Charlton Athletic, Tottenham Hotspur en het verrassende Wigan Athletic. Charlton en Wigan hebben een wedstrijd minder gespeeld.

De topper in de Engelse League ging zaterdag tussen Manchester United en Tottenham Hotspur van coach Martin Jol. Op Old Trafford eindigde het duel in 1-1. De thuisclub kwam voor de rust op voorsprong door Silvestre, na voorbereidend werk van Van Nistelrooy.

Jenas maakte na de hervatting gelijk, door met een fraaie vrije trap doelman Van der Sar compleet te verrassen. Bij de Spurs liep Davids zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. Cristiano Ronaldo viel in bij Manchester, hoewel hij eerder in de week in opspraak raakte bij een vermeende verkrachtingszaak.

Real Madrid vergaloppeerde zich in de Spaanse Primera Division voor eigen publiek tegen Valencia: 1-2. Barajas opende de score namens de bezoekers halverwege de eerste helft. Raul herstelde het evenwicht. Maar David Villa bepaalde de rust- en eindstand op 1-2 uit een strafschop. Gravesen, door een domme overtreding, en Beckham van Real kregen de rode kaart.

FC Barcelona versloeg Osasuna: 3-0. De Catalanen kwamen na de hervatting op dreef. Binnen tien minuten na de rust besliste Eto'o met twee treffers het duel. In de slotfase zorgde invaller Giuly voor nummer drie..

Bij Barça ontbraken de Nederlanders in de beginopstelling. Van Bommel verscheen echter na ruim een half uur al in het elftal, als vervanger van de nu langdurig geblesseerde Deco.