Abba wint het `supersongfestival'

Waterloo, het nummer waarmee de Zweedse groep Abba in 1974 het Eurovisie Songfestival won, is het populairste lied in de vijftigjarige geschiedenis van het festival. Dat bleek zaterdagavond uit een jubileumshow in Kopenhagen, die rechtstreeks in veel Eurovisie-landen werd uitgezonden. Nel blu, di pinto di blu, beter bekend als Volare (Domenico Modugno, 1958) werd tweede en Hold me now (1987) van drievoudig Songfestival-winnaar Johnny Logan kwam op de derde plaats. Na een internet-verkiezing, waarbij klassiekers als Après toi en Puppet on a string al waren afgevallen, stonden er veertien nummers in de finale. Daartoe behoorde ook My number one van Helena Paparizou, waarmee Griekenland dit jaar het festival won. Van de meeste nummers werd de oorspronkelijke opname vertoond, maar enkele oud-winnaars traden opnieuw op, zoals Johnny Logan, Dana International, Sandra Kim, Bucks Fizz en de nu 79-jarige Lys Assia, die nog eens Refrain zong, waarmee ze in 1956 namens Zwitserland het allereerste Songfestival won.