Martha heeft wat geleerd in de gevangenis

Martha Stewart – de vrouw die alles weet over hoe je moet koken en je huis moet inrichten – is weer uit de gevangenis en terug in de spotlight. Stewart moest zitten na handel in voorkennis, maar heeft die tijd goed besteed. Ze deed er bijna niets anders dan andere vrouwen tips geven hoe je

Martha heeft wat geleerd in de gevangenis

Martha Stewart - de vrouw die alles weet over hoe je moet koken en je huis moet inrichten - is weer uit de gevangenis en terug in de spotlight. Stewart moest zitten na handel in voorkennis, maar heeft die tijd goed besteed. Ze deed er bijna niets anders dan andere vrouwen tips geven hoe je een bedrijf moet beginnen.

Dat bracht haar op een idee. ?Eindelijk kon ik ik eens iets anders schrijven dan een kookboek of een how to-boek?, zegt ze bij de presentatie van The Martha Rules in een New Yorkse boekhandel. Meer dan dat wilde ze niet kwijt, het was tijd voor handtekeningen en de bezoekers werden doorverwezen naar interviews op tv zoals deze waar ze nauwelijks iets anders zei.

Stewart doet van alles. Ze heeft een eigen tijdschriften, heeft een, overigens slechtlopende, tv-serie waar ze op zoek gaat naar een opvolger die haar toch nog niet mag opvolgen en een van Amerika’s grootste bouwbedrijven gaat zelfs Martha Stewart-homes bouwen. Hoe ze zo groot kon worden? Het gaat allemaal om het strikt navolgen van de Martha-regels, zegt ze:

? Wat is het Grote Idee?
? Kwaliteit gaat voor alles
? Ga niet voor kansen, maar neem risico’s
? Volg je passie

    • Freek Staps