Zorgwet niet helder voor Nederlanders in buitenland 2

Verraden door het moederland is een perfecte omschrijving van columnist Adriaan Hiele voor het gevoel dat residenten in Spanje en elders nu hebben. Je hoort onze landgenoten niet over de uitstekende zorg die buitenlandse zorgverleners kunnen leveren in het kader van het lokale ziekenfondssysteem, aldus Hiele.

Doelt Hiele op de verplichte inschrijving bij een lokaal medisch centrum, de wachttijd van drie weken om daar een afspraak met een huisarts te krijgen, op de gebruikelijke wachttijd van anderhalf jaar voor een ziekenhuisopname, op het absolute gebrek aan communicatie met een Catalaans of Valenciaans sprekende medicus, op het verblijf met bed op de gang van een ziekenhuis na een operatie of bevalling, of doelt hij dan op de nul-aanwezigheid van AWBZ-verstrekkingen waarvoor in Nederland wel een bijdrage geheven wordt? Het is terecht dat Nederlanders zich verraden voelen door het moederland.

    • Altea La Vieja
    • Henk Kegel