Televisie Overige films

The Winslow Boy (David Mamet, 1999, VS). Tweede verfilming – na die van Anthony Asquith uit 1948 – van stuk van Terence Rattigan is studie naar Engelse familie die anno 1910 ten onder lijkt te gaan tijdens poging om 10-jarige, van diefstal beschuldigde zoon des huizes te rehabiliteren. Met Nigel Hawthorne, Rebecca Pidgeon. SBS6, 13.05-15.05u.

Münchhausen in Afrika (Werner Jacobs, 1957, West-Duitsland). Schlagerfilm met Peter Alexander als fantast in Nairobi. ZDF, 13.40-15.00u.

.Robin Hood (Wolfgang Reitherman, 1973, VS). Minder vermaarde tekenfilm uit de Disney-Studio's. Charmeerde in het orgineel door stemmen van Peter Ustinov en Terry-Thomas. België 1, 14.05-15.35u.

Digging to China (Timothy Hutton, 1997, VS). Regiedebuut van Hutton is het eenvoudige verslag van de verstandhouding tussen een 10-jarig meisje en een geestelijk onvolgroeide jongeman (Kevin Bacon). RTL4, 14.35-16.30u.

Weekend at Bernie's (Ted Kotcheff, 1989, VS). Luidruchtige tienerklucht. Andrew McCarthy en Jonathan Silverman proberen in luxueus zomerverblijf de schijn op te houden dat er nog leven zit in lijk van hun baas (Terry Kiser). Veronica, 18.35-20.30u.

I-Spy (Betty Thomas, 2002, VS). Filmversie van tv-serie uit de jaren zestig met Bill Cosby en Robert Culp. Geheim agent-komedie draait vooral om de botsing tussen het verbale spervuur van Eddie Murphy en de timide humor van Owen Wilson. RTL5, 20.30-22.20u.

.The Mask of Zorro (Martin Campbell, 1998, VS). Antonio Banderas wordt door de gepensioneerde Zorro Anthony Hopkins opgeleid tot nieuwe gemaskerde held en zet zich in voor het onderdrukte Mexicaanse volk in een ondanks de milde zelfspot wat anachronistische swashbuckler. Veronica, 20.30-23.00u.

Desire (Frank Borzage, 1936, VS). Smakelijke, zichtbaar door Ernst Lubitsch geproduceerde romantische misdaadkomedie. Juwelendievegge Marlene Dietrich maakt misbruik van naïeve Amerikaanse auto-ontwerper Gary Cooper, maar in Spanje vallen ze voor elkaar. Arte, 20.40-22.15u.

.Final Destination (James Wong, 2000, VS). Eng mag weer gewoon griezelig zijn zonder knipoog in speelfilmdebuut van Wong, vroeger een van de schrijver-regisseurs van The X-Files. Zes scholieren en hun lerares overleven op miraculauze wijze een fataal vliegtuigongeluk. Maar de dood kent een fataal masterplan. Veronica, 23.00-0.40u., onderbroken door reclame.

Life (Ted Demme, 1999, VS). Tandenloze komedie over twee kibbelende vrienden - Eddie Murphy en Martin Lawrence - die ten onrechte levenslang krijgen in het racistische Zuiden van 1932. Met dank aan de grimeerafdeling gaan er liefst zestig jaar voorbij. BBC1, 23.55-1.40u.

.Pourquoi pas! (Coline Serreau, 1975, Frankrijk). Verrassend debuut van de latere regisseuse van Trois hommes et un couffin en Romuald et Juliette is een ontspannen blijspel over het alternatieve familieleven van twee mannen en een meisje die bij elkaar de tederheid, geborgenheid en erotiek vinden die ze nodig hebben. Met Sami Frey, Mario Gonzales, Christine Murillo, Nicole Jamet. Arte, 0.50-2.20u.

Strategic Air Command (Anthony Mann, 1955, VS). Honkballer James Stewart moet weer in dienst in sentimentele vliegfilm. Maandag, 14.10-16.00u.

L'amour en douce (Edouard Molinaro, 1984, Frankrijk). Emmanuelle Béart kreeg nominatie voor César voor veelbelovend actrice vanwege haar bijdrage aan deze zedenschets uit de jaren tachtig. Gescheiden echtelieden Sophie Barjac en Daniel Auteuil krijgen alletwee een nieuwe partner maar blijven heel verdraagzaam in hetzelfde huis wonen. Maandag, TV5, 14.30-16.00u.