Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de trekvogels, de vogelgriepepidemie en wandeltochten in het spoor van Jac. P. Thijse. Tevens wat Thijses invloed is geweest op de natuur en op de ideeën over natuurbeheer in Nederland. Radio 1, 8.10-10.00u.

Opium. De van oorsprong Engelse violiste Candida Thompson meent dat een strijkorkest geen dirigent nodig heeft. Sinds 2003 is zij artistiek leidster van het ensemble Amsterdam Sinfonietta. Door haar benadering hebben de 23 strijkers in het orkest een grotere betrokkenheid als musicus. Verder bassist Egon Kracht over de nieuwe biografie van het enfant terrible van de Amerikaanse popmuzikant Frank Zappa en de neerlandicus Peter van Zonneveld over zijn wandel- en fietsroute door Leiden en Oegstgeest waar zijn favoriete schrijver Jan Wolkers zijn jeugd en oorlogsjaren doorbracht. Wolkers wordt woensdag 80 jaar. Radio 1, 19.04-20.00u.

Voor 1 nacht. Acteur en scenarioschrijver Sjoerd Pleijsier vertelt o.a. over de musical-versie van Jan Wolkers boek en film Turks fruit die vanaf 2 november in de theaters is te zien. Radio 1, 0.04-1.00u.