Radio Voorkeur

Spijkers met Koppen. Vanuit de Schouwburg in Arnhem. Met als gasten Ton Heerts van de FNV over `Wie niet werkt, zal ook niet eten'. Verder NRC-medewerker Jurryt van de Vooren over sport en psycholoog Henk Noort over zijn boek: `Wat mannen echt willen'. Presentatie: Felix Meurders en Jan Jaap van der Wal. Radio 2, 12.00-14.00 uur

NPS Opera Live. Uitzending van de opera Thyeste van Jan van Vlijmen en Hugo Claus; een coproductie van de Nationale Reisopera en de Brusselse Muntschouwburg. Thyeste is een opera in vier akten, gebaseerd op de Griekse tragedie over de wraakzuchtige Atreus, die de zonen van zijn broer Thyestes vermoordt en als maaltijd opdient. Deze postume première – componist Jan van Vlijmen overleed vorig jaar december – is momenteel te zien in Nederland. De uitzending is een opname die werd gemaakt op 7 oktober in De Munt in Brussel. Met bariton Dale Duesing (Thyeste), tenor John Daszak (Atrée), bas-bariton Harry Peeters (Tantale), alt Helena Rasker (La Furie) en tenor Lorenzo Caròla (Le Prêtre). Onder leiding van Stefan Ashbury. Radio 4, 19.02-23.00 uur