HALLOWEEN MET INTERNET HOUDINI SEANCE

Zal het de geest van boeienkoning Houdini dit jaar lukken uit het dodenrijk te ontsnappen? Honderden mensen over de hele wereld zullen ook dit jaar tijdens Halloween op 31 oktober, meedoen aan de jaarlijkse Houdini séance, een poging in contact te komen met de geest van de overleden Amerikaanse illusionist.

In 1926 stierf de legendarische Amerikaanse `boeienkoning' Houdini, die uit alle benarde situaties kon ontsnappen. Houdini, die zelf als illusionist tafels kon laten vliegen, ontmaskerde talloze mediums die zogenaamd contacten met doden onderhielden in séances als oplichters. Hij voerde een ware kruistocht tegen het toen zeer populaire spiritisme. Volgens Houdini waren mediums die beweerden dat ze contact met doden hadden, uitbuiters van kwetsbare rouwende mensen. Sherlock Holmes-auteur sir Arthur Conan Doyle, overtuigd spiritist probeerde Houdini van zijn scepsis te genezen – tevergeefs, zoals te lezen valt op de kritische website over paranormale verschijnselen, www.skepsis.nl.

De definitieve proef op de som zou Houdini zelf nemen, na zijn dood. Met zijn vrouw sprak hij een geheime code af. Als het mogelijk zou zijn, zou Houdini met haar contact maken vanaf gene zijde en de geheime code doorgeven. Sinds zijn dood in 1926 wordt jaarlijks een séance gehouden om te horen of de dode Houdini zich meldt. Tot op heden meldde hij zich niet. Maar op 31 oktober, tijdens Halloween, het feest der dode zielen, is er opnieuw een kans. Iedereen kan per internet meedoen aan The Halloween Houdini Seance on the Internet: www.houdini.org/seance.html