Brussel

De European Bridge Championships Cup beleefde vorige week in Brussel zijn vierde aflevering. Voor de derde achtereenvolgende keer zal de wisselbeker worden neergezet in het chique tennispark Parioli in Rome, de thuishaven van de bridgeclub van sponsor Francesco Angelini. In de finale van het sterk bezette toernooi had Team Schaltz uit Denemarken geen schijn van kans. Landskampioen Modalfa was niet in beste vorm en kwam niet verder dan een vijfde plaats. De halve finale in Brussel was interessanter dan de finale, want daarin ontmoette Parioli aartsvijand Allegra Lavazza uit Turijn. Beide formaties herbergen paren die vanaf morgen in Estoril namens Italië een gooi doen naar de wereldtitel. Onderstaand spel uit Brussel was tussen twee van 's werelds beste paren: Lorenzo Lauria met Alfredo Versace tegen Norberto Bocchi en Giorgio Duboin.

Z/Allen

♠ H 5 2

♡ 8 4

♦ A 10 7 2

♣ V 9 7 6

♠ A 10 8

♠ 9

♡ 6 2

♡ A H V 7 5

♦ H V 9 6 3

♦ B 5 3

♣ B 8 4

♣A H 3 2

♠ V B 7 6 4 3

♡ B 10 9 3

♦ 8

♣ 10 5

Lauria-Versace kwamen als OW in 3SA terecht. Ondanks de gevaarlijke schoppenstart zat dat contract er in, omdat de leider ♠A twee keer dook. De schoppenlengte ontbeerde immers ♦A als entree. Op de andere tafel zaten Bocchi-Duboin op de OW plaats. Zij boden 6♦ uit, een fraai contract met veel kansen. De troeven zaten scheef en het slem ging kansloos twee down. Het leverde Parioli dertien imps op. Op een goede of kwade dag – al naar gelang uw voorkeur ligt – zou 3SA down zijn gegaan en het slem gemaakt. Ook op topniveau is de geluksfactor niet weg te cijferen.

Het WK van Estoril staat voor de deur. Team Oranje (Bertens-Bakkeren, Jansma-Verhees en Muller-De Wijs) strijden in de open serie om de Bermuda Bowl met als belangrijkste tegenstanders Italië en twee teams van de Verenigde Staten. De Nederlandse vrouwen doen een gooi naar de Venice Cup. Ook hier komt de voornaamste concurrentie uit Amerika. Het Nederlands seniorenteam krijgt het zwaar. In de Seniors Bowl wemelt het van de wereld- en Olympisch kampioenen.

    • Jan van Cleeff