Aanhoudingen na aanrijden motoragent

De politie in Rotterdam heeft de afgelopen twee dagen vijf mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij het opzettelijk aanrijden van een motoragent. Dat gebeurde afgelopen zaterdagavond op de A15 rondom Rotterdam.

Het gaat om vijf mannen tussen de 19 en 25 jaar uit de regio Rijnmond. Zij worden bovendien verdacht van autodiefstal en brandstichting en andere strafbare feiten, gerelateerd aan deze zaak.

Zaterdagavond na het incident trof de politie de auto die betrokken was bij het ongeval op de A15, uitgebrand aan op een industrieterrein in Rhoon nabij Rotterdam. De politie nam in eerste instantie aan dat het voertuig betrokken was bij een snelkraak. Later bleek echter dat de auto was gebruikt bij het inrijden op de agent.

De 38-jarige motoragent uit Spijkenisse werd tijdens een surveillance tot twee maal toe opzettelijk aangereden bij de afslag Charlois. Hij was duidelijk herkenbaar aan het werk als agent toen dat gebeurde.

Drie van de vijf verdachten werden donderdag in Vlaardingen aangehouden. Een van hen probeerde met de auto te ontkomen en ramde daarbij twee politieauto's.

Een derde politieauto reed hem vervolgens klem, zodat hij alsnog gearresteerd kon worden. De politie hield de twee anderen donderdag in de nacht aan in het Zeeuwse Kamperland.

De motoragent, die werd opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, raakte door het ongeval een deel van zijn been kwijt.

Volgens de politie is zijn toestand nog steeds zorgwekkend en is de agent nog altijd niet aanspreekbaar. Daardoor heeft hij ook nog geen verklaring kunnen afleggen.