Televisie Overige Films

Don't Say a Word (Gary Fleder, 2001, VS). Psychiater Michael Douglas dient, om zijn door Sean Bean ontvoerde dochter te redden, geheim te ontfutselen aan apathische patiënte. Routine-thriller met Famke Janssen als de vrouw van Douglas. SBS6, 20.30-22.30u.

Outbreak (Wolfgang Petersen, 1994, VS). Rampenthriller over de strijd die virologen onder leiding van Dustin Hoffman leveren tegen een dodelijk virus in een Californisch stadje. Het leger, waaronder de generaals Morgan Freeman en Donald Sutherland, pleit voor een rigoureuzere aanpak van het probleem. Net5, 22.25-0.45u.

.Nobody Knows (Hirokazu Kore-eda, 2004, Japan). Niemand weet waarheen. Vier kinderen heeft de onvolwassen moeder uit deze film achtergelaten, tussen peuter- en puberleeftijd. Hoe kan die moeder haar kinderen vergeten? Maar hoe kan ook de huisbaas vergeten zijn dat er een jonge vrouw in zijn appartementencomplex is komen wonen? De oudste is misschien twaalf en nu moeten ze voor zichzelf zorgen. Toonaangevende Japanse regisseur baseerde zich op een geruchtmakende zaak uit 1988. Hij zocht heel jonge acteurs bijeen en besloop hen met zijn camera. Ned.3, 23.50-2.20u.

Jaws 2 (Jeannot Szwarc, 1978, VS). Flauw vervolg op Steven Spielbergs succesfilm is een fantasieloze nabootsing van het origineel, met behoud van politiechef Roy Scheider, echtgenote Lorraine Gary en burgemeester Murray Hamilton. Haai lust dit keer vooral tieners. BBC1, 0.35-2.30u.

The Big Easy (Jim McBride, 1987, VS). Misdaadfilm met Dennis Quaid die de corruptie moet bestrijden in zwoel New Orleans, in gezelschap van Ellen Barkin. ZDF, 0.35-2.15u., nagesynchroniseerd.

.Moonstruck (Norman Jewison, 1987, VS). Lichtvoetige, ouderwets-milde romantische komedie over aardige Italiaanse Newyorkers. Weduwe Cher verruilt saaie verloofde Danny Aiello voor zijn explosieve broer, pizzabakker Nicolas Cage. Arte, 0.50-2.28u.