Radio Voorkeur

Kunststof. De Belgische muzikant en presentator Jan Leyers vertelt over zijn nieuwe album In the virgin dark en het dicussieprogramma Frontlijn dat zaterdag 29 oktober op België 2 (Canvas) is te zien. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek over intuïtie met hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis, die meent dat belangrijke besluiten over huis, partner en werk op het gevoel worden genomen. Verder recensies van de roman The Sea van de Ier John Banville, die onlangs de Man Booker Prize won en de film Crash van regisseur Paul Haggis. Tot slot muzikant en kunstenaar Dirk Polak, die in zijn werk al jaren het constructie-speelgoed Meccano gebruikt. 747AM, 20.02-23.00u.

Legendarisch live. Opnamen van het concert dat Joan Armatrading in 1985 gaf in het Rotterdamse Ahoy. Met onder andere hits als Me myself I, Show some emotion en I'm lucky. Radio 2, 21.00-22.00u.

Casa luna. Oud-dansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar praten o.a. over het 25-jarig bestaan van de Stichting Dansersfonds en het 13de balletgala van aanstaande dinsdag. Radio 1, 0.04-0.45u.