Radio 4 (2)

Hulde aan H.J.A. Hofland, die een lans breekt voor het behoud van de etherfrequentie van Radio 4 in zijn column `Djengis Khan in Hilversum?' Het is onvoorstelbaar dat een raad van bestuur van de omroep zelfs maar op het idee komt de laatste klassieke zender van Nederland uit de lucht te halen. Om er de zoveelste popzender, FunX, voor in de plaats te zetten. Alsof jongeren niet moeiteloos zelf hun muziek weten te vinden via internet, i-pod en andere kanalen. En waarom kan Radio 3 de beoogde luisteraarsgroep niet bedienen?

Bovendien is juist de vaak wat oudere luisteraar van Radio 4 niet zo bedreven in al die moderne technieken en luistert deze veelal nog via een transistorradio. Het getuigt van een ontstellende geestelijke armoede om deze groep luisteraars zelfs het laatste restje klassieke muziek te willen ontzeggen. Op de site van Radio 4 ageren overigens ook talloze jongeren, o.a. luisteraars van FunX. Dus: houd Radio 4 in de lucht!

    • Thea Derks
    • Amsterdam Programmamaker Radio 4