Internet Voorkeur

Bestuurders Ajax weg. Twee van de drie bestuursleden van voetbalvereniging Ajax stappen op. Klaas Nuninga, lid technische zaken, en penningmeester Hein Blocks geven hun functies op omdat zij een ,,verschil van inzicht'' hebben met voorzitter John Jaakke over de wijze waarop het bestuur moet functioneren. Op de officiële site van Ajax (www.ajax.nl) staat dat ,,niet in het belang van de club is om als bestuur in deze samenstelling verder te gaan''.

In discussiefora gissen Ajax-supporters naar de werkelijke oorzaak van het vertrek van de bestuurders. Op www.voetbalzone.nl krijgt vooral Jaakke de zwarte piet toegespeeld. De fans op www.ajaxtalk.nl halen herinneringen op aan de doelpuntrijke carrière van oud-spits Nuninga. ,,Het is een kwalijke zaak'', schrijft iemand, ,,als voetbalman en ras-Ajacied Nuninga verjaagd gaat worden door een advocaat en passant [...] als Jaakke.'' Meer discussie staat op de fansites van De Dapp're Strijders (www.dapprestrijders.nl) en de Oafhankelijke Fanclub Ajax (www.ofa.nl). Op www.ajaxlogo.nl voeren supporters actie voor de terugkeer van het oude logo van de club, een gedetailleerd portret van de Griekse held Ajax. Zij hebben nooit kunnen wennen aan het nieuwe, gestileerde logo.

Supporters van andere clubs discussiëren overigens ook op voetbalzone.nl. Ruim zestig mensen bejubelen daar bijvoorbeeld de overwinning van AZ op Dnjepr Dnjepropetrovsk in de UEFA Cup.