VORMGEVING

Elk jaar maakt de Stichting De Best Verzorgde Boeken, een selectie van de 50 mooiste boeken die in Nederland verschenen zijn. Deze worden gepresenteerd op een tentoonstelling in het Stedelijk Museum, die ditmaal is vormdoor Herman Verkerk en Paul Kuipers van EventArchitectuur. Vier van de boeken die hier te zien zijn, werden ook al uitverkozen voor de internationale variant van de competitie: de Schönste Bücher aus aller Welt. Bronzen medailles waren er bijvoorbeeld voor de bestandscatalogus van de meubelcollectie van het Stedelijk Museum Amsterdam en een boekje met familiefoto's van Otto Frank. Het jaarverslag van de Mondriaan Stichting en het advies voor het Kunstenplan 2005-2008 van de Amsterdamse Kunstraad kregen een eervolle vermelding. Welke uitgever en ontwerper het mooiste boek van 2004 in Nederland hebben gemaakt, wordt vandaag om 17u bekendgemaakt.

De Best Verzorgde Boeken 2004. 21 okt t/m 4 dec. Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, A'dam. Inl 020-6264971 & www.stedelijk.nl.