Televisie Overige Films

.Der Untergang (2) (Oliver Hirschbiegel, 2004, Duitsland/Italië). Hitler keuvelend. Hitler huilend. De Führer als mens temidden van de monsterlijke puinhopen die hijzelf heeft veroorzaakt. Regisseur Hirschbiegel maakte in essentie twee films in tweeënhalf uur tijd. Een in de bunker, waar Bruno Ganz een oude dictator op sloffen speelt. En een buiten, waar de ondergang van nazi-Duitsland zich aan het voltrekken was. ARD, 20.15-21.45u.

Phenomenon (Jon Turteltaub, 1996, VS). John Travolta is perfect gecast als niet bijster snuggere automonteur die op zijn 37ste verblind wordt door een lichtflits en vervolgens een buitengewone intelligentie aan de dag legt in redelijk feel-good-drama dat geconstrueerd is als een ode aan het menselijk vernuft. Ook met Kyra Sedgwick, Forest Whitaker. Net5, 20.30-22.55u., onderbroken door reclame.

.Pourquoi pas! (Coline Serreau, 1975, Frankrijk). Verrassend debuut van de latere regisseuse van Trois hommes et un couffin en Romuald et Juliette is een ontspannen blijspel over het alternatieve familieleven van twee mannen en een meisje die bij elkaar de tederheid, geborgenheid en erotiek vinden die ze nodig hebben. Met Sami Frey, Mario Gonzales, Christine Murillo, Nicole Jamet. Arte, 20.40-22.15u.

L'amour en douce (Edouard Molinaro, 1984, Frankrijk). Emmanuelle Béart kreeg nominatie voor César voor veelbelovend actrice vanwege haar bijdrage aan deze zedenschets uit de jaren tachtig. Gescheiden echtelieden Sophie Barjac en Daniel Auteuil krijgen alletwee een nieuwe partner maar blijven heel verdraagzaam in hetzelfde huis wonen. TV5, 22.30-24.00u.

Best of the Badmen (William D. Russell, 1951, VS). Naar enkele authentieke outlaws gemodelleerde westernroutine over bloedwraak op sheriff. Met acteurs en actrices Robert Ryan, Claire Trevor, Robert Preston. Morgen, BBC2, 14.30-15.50u.