Televisie Film van de dag

Tequila Sunrise (Robert Towne, 1988, VS). Scenarist Robert Towne pende meerdere moderne klassiekers: The Last Detail, Chinatown en Shampoo bijvoorbeeld. Maar van Tequila Sunrise bakte hij niet veel. Ook niet als regisseur. Het uitgangspunt is aardig. Een detective probeert er via de vriendin van een vermeende cocaïnedealer achter te komen wanneer de volgende levering is, zodat de politie hem kan betrappen. De drie worden vrienden. Een broeierige driehoeksrelatie ontstaat. Maar dan moet de plot nog worden afgehandeld. Dat gaat niet zo helder. Een Amerikaanse criticus vond Tequila Sunrise resulteren in een kater. Maar toch Film van de Dag. Niet iedere dag tref je een nog jonge Mel Gibson, Kurt Russell en Michelle Pfeiffer in één film. Bovendien werd de film prachtig gefotografeerd door Conrad Hall, de begin 2003 overleden cameraman. Het idee van twee vrienden aan tegengestelde kanten van de wet keerde onlangs succesvol terug in de Hongkong-trilogie Infernal Affairs.

Veronica, 20.30-22.30u.