Radio Voorkeur

Kunststof. Islamoloog Hans Jansen die de koran vertaalde praat over zijn boek De historische Mohammed waarin hij de verhalen belicht over de profeet Mohammed in Mekka. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Ann Demeester, directeur van het kunstenaarsinitiatief W139, vertelt over beeldende kunst in Oslo. Verder Hein Aalders die binnenkort promoveert op een onderzoek naar de dichter J. Slauerhoff (1898-1936). In het laatste uur een reconstructie van de misdaad van Okko Kluyn uit het gehucht Doodstil aan het Boterdiep die in ooit op de Groningse Grote Markt werd opgehangen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Frater Wim Verschuren, oprichter van de Beweging van Barmhartigheid praat over eerste Almanak van Barmhartigheid die net is verschenen en over de congregatie van de fraters van Tilburg. Radio 1, 0.04-0.45u.

747Live. Uit radiocafé Desmet in Amsterdam o.m. een gesprek met Ann Meskens over haar voorliefde voor de films van Jacques Tati. Het gaat er bij Tati, volgens haar, om de aandacht voor de enkeling. Morgen, 747AM, 14.02-15.45u.