K3 boekt record in Ahoy'-hal

De onder kinderen erg populaire Belgische meidengroep K3 is gisteravond begonnen aan een reeks van twaalf concerten in de Rotterdamse evenementenhal Ahoy. Ahoy meldt op haar website dat het voor het eerst is in haar bestaansgeschiedenis dat een muziekact in Ahoy twaalf shows op rij geeft.

In 2002 was de herenigde band Doe Maar goed voor zestien concerten in Ahoy, maar die werden niet aaneengesloten gehouden. Volgens platenmaatschappij Sony BMG zijn alle twaalf de concerten van K3 uitverkocht. In totaal zullen zo'n 100.000 kinderen (en volwassenen) de concerten bijwonen.

K3 is een product van het in entertainment voor kinderen gespecialiseerde Belgische bedrijf Studio 100, dat ook verantwoordelijk is voor onder meer Kabouter Plop (tv-programma, film) en Samson en Ger (tv-programma, muziekact). Het nieuwe album van K3, Kuma He, kwam begin oktober net als zes eerdere albums van de groep op één binnen in de Mega Top 100. In de afgelopen vijf jaar hebben de Vlaamse zangeressen meer dan 3 miljoen cd's en dvd's verkocht.