Italië kan voor Spelen dopingwet niet aanpassen

Er is onvoldoende tijd om de Italiaanse dopingwet voor de Olympische Winterspelen van Turijn 2006 aan te passen. Dat zei Mario Pescante, onderminister voor sport, gisteren. In Italië lopen dopingzondaars het risico in de gevangenis te belanden. Deze vergaande wetgeving kan volgens Pescante niet worden omzeild. De politicus bracht een voorstel in het parlement om voor Turijn 2006 een uitzonderingspositie te maken. Dat gaat niet lukken, weet Pescante inmiddels. ,,Als dit voorstel vier jaar geleden was ingediend, was het misschien gelukt'', aldus Pescante, ,,maar nu is er onvoldoende tijd. Dat zal ik premier Berlusconi meedelen. Wat er nu verder gebeurt? Geen flauw idee.'' Eerder had voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité om opschorting van de strenge Italiaanse dopingwetgeving gevraagd tijdens de Spelen.