Internet Voorkeur

Orkaan Wilma. Lokale overheden in Mexico, Cuba en de Amerikaanse staat Florida evacueren duizenden mensen uit gebieden die worden bedreigd door de orkaan Wilma. Volgens sommige meteorologen is Wilma de krachtigste orkaan die ooit werd gemeten. Het Amerikaanse instituut National Hurricane Center (www.nhc.noaa.gov) registreerde windsnelheden van circa 270 kilometer per uur. Zware regens veroorzaken in diverse gebieden overstromingen en modderstromen. In Haïti zijn zeker elf mensen om het leven gekomen door het noodweer.

De Amerikaanse krant The Miami Herald heeft een speciale website geopend voor inwoners van het zuiden van Florda. Op storm.

herald.com vinden zij onder meer een handleiding hoe zij zich moeten voorbereiden op een naderende tropische storm. Redacteuren van The Sint Petersburg Times, dagblad voor de westkust van Florida, schrijven op www.sptimes.com/blogs/storm een weblog over de naderende orkaan. De krant wil weten hoe inwoners van Sint Petersburg en omstreken zich voorbereiden op de komst van Wilma. Meer weblogs over Wilma zijn te vinden via zoekmachine Technorati: www.technorati.com/search/wilma. Ook nuttig is de website van Weather Underground:

www.wunderground.com/tropical.