Houston in World Series

Houston Astros heeft voor het eerst de finale bereikt van het Amerikaanse honkbalkampioenschap, de World Series. De ploeg won vannacht in St. Louis de play-offs het zesde onderlinge duel met 5-1 van St. Louis Cardinals en bracht daarmee de stand in de best-of-seven op 4-2. Het is ook de eerste keer dat een team uit Texas de World Series speelt.

Tegenstander in de World Series is Chicago White Sox. Het eerste duel is zaterdag, in Chicago. Houston dankte de zege vooral aan pitcher Roy Oswalt. Hij stond zeven innings op de plaat en gaf de slagmensen van St. Louis vrijwel geen kans raak te slaan. Vorig jaar bereikten de Cardinals wel de World Series. De ploeg uit Missouri verloor toen van de Boston Red Sox.

Houston heeft een betrekkelijk korte historie in de hoogste honkbalklasse. In april 1962 speelde de ploeg zijn eerste duel in de major league, tegen de Chicago Cubs. Toen heette de club Houston Colt 45s, tot 1965, toen het team verhuisde naar de Astrodome, het overdekte stadion dat het achtste wereldwonder werd genoemd; Houston Astros was de eerste honkbalploeg die zijn thuisduels binnen speelde. In '66 werd het gras in de Astrodome vervangen door kunstgras, `astroturf' genoemd. In het stadion werden onlangs mensen opgevangen als gevolg van de orkanen Katrina en Rita. Sinds 2000 spelen de Astros in het kleinere Minute Maid stadion.