DIM wil oordeel vijandig bod

Het Nederlandse DIM Vastgoed wil dat de aandeelhouders zich uitspreken over het vijandige overnamebod van de Amerikaanse investeerder Equity One. DIM Vastgoed heeft zijn aandeelhouders vanmorgen uitgenodigd om op 5 november bijeen te komen in Rotterdam.

Equity One bracht enkele weken geleden een bod uit op DIM van 20,50 dollar per aandeel. Het bestuur van DIM wees het bod van de hand omdat het te laag zou zijn. Het aandeel DIM, in dollars genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, stond ten tijde van het bod rond de 18 dollar. De koers schoot omhoog. DIM kostte vanmorgen 20,55 dollar.

DIM Vastgoed werd in 1996 opgericht. Het is een beleggingsmaatschappij dat zich richt op onroerend goed in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Momenteel heeft DIM geld geïnvesteerd in vastgoedprojecten in Florida, Georgia en Alabama, staten met een bovengemiddelde bevolkingsgroei. Het bedrijf heeft zeventien winkelcentra in de regio.

Het bod van Equity One is in contanten en wordt gestand gedaan als ten minste 95 procent van de aandelen zijn aangemeld. De Amerikanen toeren momenteel door Nederland om aandeelhouders te overtuigen om op het bod van 350 miljoen dollar in te gaan.

Het was de tweede keer dat bestuurders en commissarissen van DIM een bod van de hand wezen. Vastgoedondernemer Richard Homburg kreeg in augustus al te horen dat zijn bod van 17,29 euro niet goed genoeg was. De bestuursleden hebben een contract tot april. Als zij voortijdig weg moeten krijgen zij een afkoopsom van 10 miljoen euro, anders krijgen ze een nieuw contract voor vijf jaar.

De eerdere jager op DIM, Richard Homburg, wil weer terugkeren naar het Damrak. In een gesprek met Het Financieele Dagblad van vandaag zei Homburg dat hij praat met de Autoriteit Financiële Markten over een beursnotering voor zijn vastgoedmaatschappij. Homburg is geen vreemde voor Euronext. Zijn bedrijf Uni-Invest stond jaren genoteerd. Homburg verkocht Uni-Invest in 2001 voor 880 miljoen euro aan Lehman Brothers en de Merwede Groep. Daarna richtte hij zich met een nieuw bedrijf, Homburg Invest, op de Canadese vastgoedmarkt.