Verbouwing `Rijks' mogelijk later

De renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam loopt mogelijk vertraging op. Volgens het stadsdeel Oud-Zuid, dat de bouwvergunningen moet verlenen, bestaat de kans dat het Rijksmuseum pas in de zomer van 2006 kan beginnen met de uitvoering van het ontwerp van de Spaanse architecten Cruz en Ortiz. De architecten werken nu aan een herziening van het ontwerp van de nieuwe ondergrondse entree, dat in mei door het stadsdeel Oud-Zuid werd afgekeurd. De bouwvergunning kan pas worden aangevraagd als het definitieve ontwerp af is. Vervolgens moet nog gewacht worden op de uitkomst van de Milieu Effecten Rapportage (MER). Het MER-rapport is volgens het stadsdeel begin volgend jaar klaar. ,,Als het stadsdeel dat zegt, dan is dat zo'', zo reageert een woordvoerder van het Rijksmuseum.