Televisie Overige Films

The Memoirs of an Invisible Man (John Carpenter, 1992, VS). Werk van H. G. Wells lag níet ten grondslag aan deze als comedy opgezette demonstratie van 'speciale effecten'. Onzichtbaar geworden effectenhandelaar Chevy Chase wordt doelwit van CIA-agent Sam Neill. Minder geloofwaardig. Ook met Darryl Hannah. Veronica, 20.30-22.30u., met reclame.

She's no angel (Rachel Feldman, 2005, VS). Tv-film waarin een echtpaar nadat hun zoon bij een auto-ongeluk is omgekomen hun schoondochter Catherine die ze nog nooit gezien hebben in huis nemen. Helaas blijkt de vrouw Catherine niet te zijn, de echte Catherine overleefde het ongeluk niet. Het echtpaar vraagt zich af wie deze vrouw dan wel is. RTL4, 20.30-22.15u.

Get over It (Tommy O'Haver, 2001, VS). Puntige high school-film. Ben Foster rouwt om zijn weggelopen liefde en doet ten einde raad mee aan een Shakespeariaanse backstage-musical op school. Met Kirsten Dunst als zijn potentiële nieuwe liefde en Martin Short als de muziekleraar. Talpa, 20.30-22.15u., met reclame.

The Negotiator (F. Gary Gray, 1998, VS). Samuel L. Jackson is heerlijk als onderhandelaar in gijzelingszaken, die er door corrupte collega's ingeluisd wordt. Hij gijzelt dienders van Internal Affairs om de waarheid boven water te krijgen, in een overigens tamelijk clichématige politiefilm. Ook met Kevin Spacey. BBC1, 22.00-0.55u., met nieuws en loterij.

The Lord of the Rings (Ralph Bakshi, 1978 , VS). Baskhi, ooit beroemd geworden met Fritz the Cat, combineert animatie met live action in getrouwe verfilming van eerste helft van Tolkien. ARD, 0.35-2.40u., nagesynchroniseerd.

White Sands (Roger Donaldson, 1992, VS). Warrige thriller. Hulpsheriff Willem Dafoe begeeft zich undercover in de illegale wapenhandel, bijgestaan door Mickey Rourke en financieel ondersteund door verveelde Mary Elizabeth Mastrantonio. BBC1, 0.55-2.35u.