Radio Voorkeur

Kunststof. Componist Otto Ketting, schoonzoon van dirigent Willem van Otterloo, praat over de 13-delige cd-box met 40 originele opnamen uit de jaren vijftig van Willem van Otterloo en het Residentie Orkest die hij heeft samengesteld. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen muzikant en winnaar van het Gouden Kalf voor de beste montage Sander Vos over het levensverhaal van volkszanger Johnny Jordaan en regisseur Johan Simons over het toneelstuk De asielzoeker naar de roman van Arnon Grunberg. Verder oud-filmproducent Ton van der Lee die al jaren in het Afrikaanse Mali woont over zijn boek De dans van de geesten, een spirituele reis door Afrika. 747AM, 20.02-23.00u.

Theater van het sentiment. Tekstschrijver Joost Timp en Greenpeace-actieleider Gijs Thieme praten over 19 oktober 1987 en acties tegen vuilverbranding op de Noordzee. Radio 2, 20.02-23.00u.

Casa luna. Nano-technoloog en hoogleraar experimentele natuurkunde Theo Rasing legt uit wat de nanotechnologie voor het midden- en kleinbedrijf kan betekenen. Radio 1, 0.04-0.45u.