Noodstroom

Plug Power is een aan de Nasdaq (Amerikaanse beurs voor technologie fondsen) genoteerd bedrijf. De onderneming levert brandstofcellen, waarin energie wordt opgewekt uit waterstof, als noodstroomvoorziening voor de telecomsector. Jos van der Hyden (49) is de nieuwe directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij haalde zijn mba bij de universiteit fontainebleau in Frankrijk. Van de Hyden ziet voor de brandstofcellen een mooie toekomst weggelegd. ,,Duurzame energie wordt natuurlijk steeds belangrijker. Bij brandstofcellen komt er alleen water en warmte vrij. Er vindt geen vervuiling plaats zoals bij fossiele brandstoffen. De brandstofcellen zitten vast aan de zendantennes van de mobiele netwerken. Die moeten het natuurlijk altijd blijven doen. Laatst bij orkaan Rita was het letterlijk van levensbelang dat de mobiele netwerken het bleven doen. Op veel plaatsen was erg geen electriciteit meer. Dan heb je dus noodstroom nodig.'' Van der Hyden heeft al ruime ervaring in de telecomsector hij werkte eerder al bij KPN. ,,Ik was daar directeur marketing'' zegt hij ,,dat was in 1994 toen de GSM zijn intreden deed.''

personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem