Nieuw innovatie centrum

Bij DSM gaat men kijken hoe de diverse afdelingen geholpen kunnen worden bij het innoveren. Daarom zet men een nieuw Innovatie centrum op dat onder leiding komt te staan van Rob van Leen (48). Hij promoveerde in de Wis- en Natuurkunde aan de Universiteit van Nijmegen. In Utrecht haalde hij een Master graad in de biologie. En in Breukelen behaalde hij een MBA-graad bij Nyenerode. Volgens Van Leen moet er niet gedacht worden aan een centrum waar 250 mensen bij elkaar zitten. ,,Het is eigenlijk een virtueel centrum. Er vind ondersteuning plaats waar nodig en ook internationaal. Concern breed dus. Een deel van de mensen zit in de Verenigde Staten een ander deel in Delft. Wij ondersteunen en steunen waar nodig met onze expertise. Aan mij de taak om het overzicht te behouden in deze netwerkorganisatie. De strategie van DSM is de komende vijf jaar gericht op versnelde, marktgedreven groei, innovatie en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Overigens begin ik pas ergens in het eerste kwartaal van 2006. Ik ben nu nog directeur van de Food specialties businessgroep. We moeten nog wel even een opvolger vinden voordat ik overstap. De functies zijn helaas niet te combineren.''

personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem