Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor het begin van het proces tegen Saddam Hussein en een gesprek met een Belgische advocaat die een maand geleden met zijn hele team door Saddam werd ontslagen. Hij gaat in op de vraag of Saddam een eerlijk proces zal krijgen en of ooit alle aanklachten tegen hem in de rechtszaal behandeld zullen worden. Verder een verslag van het bezoek van de koningin aan Noord-Brabant. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de uitzetting van Congolese asielzoekers. Binnenkort presenteert de commissie-Havermans haar bevindingen over de gang van zaken rond die uitzettingen. Uit eerdere reportages in deze actualiteitenrubriek is gebleken dat de Congolese autoriteiten vertrouwelijke Nederlandse overheidsdocumenten over uitgeprocedeerde Congolezen in bezit hebben. Hierdoor lopen de uitgeprocedeerde asielzoekers bij terugkeer in hun land het risico mishandeld te worden. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Gesprek met operationeel commandant Jan Bron van het net uit Pakistan teruggekeerde reddingsteam en aandacht voor het proces tegen Saddam Hussein dat morgen begint. De eerste aanklacht tegen de voormalige dictator betreft de moord in 1982 op honderden inwoners van het dorpje Dujail, waar een aanslag op zijn leven werd gepleegd. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Werken bij Chanel: Slapeloze Nachten. Vierde deel van een vijfdelige serie over het werken bij modehuis Chanel. De paniek slaat toe in de ateliers. als `Monsieur Karl' bedacht heeft dat er nog drie hoepelrokken bij moeten komen. De borduursters moeten de bruidsjurk in recordtempo borduren. Karl Lagerfeld is aanwezig bij een uitgebreide pas-sessie, waar de internationale pers ook neerstrijkt. Ned.3, 19.50-20.20u.

People's war: One day in May. Aflevering in een serie met ooggetuigenverslagen over de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de Britten het einde van de oorlog vieren, verandert het leven van drie mensen voorgoed. Een vrouw wier echtgenoot vermist werd, een Duitse soldaat die gevangen zat in Essex en een opstandig meisje uit Norfolk vertellen hun verhaal. BBC2, 20.00-20.30u.

Andere tijden. Naar aanleiding van de aardbevingsramp in Pakistan aandacht voor de aardbeving die in 1960 in het Marokkaanse Agadir ongeveer 15.000 levens kostte. Nederlanders die destijds op het opleidingsschip De Ruyter in de buurt van de Marokkaanse kust voeren, werden ingezet bij de hulpverlening. Het was voor de heel jonge bemanningsleden een onvergetelijke, schokkende en soms traumatische ervaring. Ned.3, 20.55-21.25u.

Beyond boundaries. Tweede deel van een vierluik waarin elf mensen met een handicap in 28 dagen proberen Nicaragua door te trekken. Vanavond ervaren de deelnemers de eerste fysieke en persoonlijke moeilijkheden als ze de ondoordringbare jungle van Nicaragua doorkruisen. Het is bloedheet, overal muskieten en sommigen hebben het idee dat niet iedereen zich volledig geeft. BBC2, 22.00-23.00u.

PRAATPROGRAMMA

De wereld draait door. Voorzitter van NOC*NSF Erica Terpstra praat over de start van de Olympische Spelen-campagnes voor de winterspelen in Turijn én de aanloop naar de zomerspelen van Peking in 2008. Verder komt dEUS-voorman Tom Barman uit België om zijn licht te laten schijnen op de hedendaagse clips op de muziekzenders. Verder Willemijn Verloop, directrice van War Child, die vertelt over haar rit in de zilveren jubileumtrein van Beatrix en Laetitia Schoofs over de documentaire die zij gemaakt heeft over moppentapper Max Tailleur en die morgen wordt uitgezonden op Nederland 3. Ned.3, 19.00-19.50u.

Het elfde uur. Gast is VARA-presentator Paul Witteman die met Andries Knevel praat over klassieke muziek. Tevens schrijver Thomas Rosenboom over zijn pleidooi voor zelfbeheersing en stilte in een hyperventilerende samenleving. Verder het Amsterdamse PvdA-gemeenteraadslid Amma Asante over migrantenkerken, geloof, politiek en de rol van religie in het islamdebat. Ned.1, 21.55-22.40u.

Barend & Van Dorp. Gast is staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken) die meent dat bijstandsmoeders aan de slag moeten in de buitenschoolse opvang. Verder The Ashton Brothers over hun programma Ballyhoo! en hun buitenlandse carrière.

Talpa, 22.30-2330u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag uit de Arena van het duel van Ajax tegen FC Thun in de Champions League. Oud-voetballer Youri Mulder analyseert de wedstrijd. Na deze wedstrijd reacties en samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden, waaronder Sparta Praag tegen Arsenal. Ned.2, 20.00-23.50u.

CONSUMENT

Keuringsdienst van waarde. Voor de tweede achtereenvolgende keer aandacht voor vers geperst sinaasappelsap uit een pakje. Ned.3, 21.25-22.00u.

DIGITALE KANALEN

De BBC-website biedt af en toe volledige toegang tot een reeks uitstekende Britse komedies. Vandaag, tot middernacht zijn alle afleveringen van Nighty Night online te bekijken. Nighty Night is een comedyshow die zeker niet geschikt is voor kinderen, maar daarom niet minder leuk.

www.bbc.co.uk/bbcthree/