`Schumi' kondigt inhaalrace Ferrari aan

Michael Schumacher gaat ervan uit dat Ferrari volgend jaar weer een leidende rol in de Formule 1 kan spelen. De Duitser en de Italiaanse renstal moesten voor het eerst sinds jaren genoegen nemen met een bijrol, maar volgend seizoen staat de jacht op de titel volgens Schumacher weer centraal.

,,Dit was voor ons niet bepaald een seizoen om trots op te zijn'', aldus de onttroonde wereldkampioen op zijn website. ,,Maar komend seizoen zullen we er absoluut weer staan. De andere teams zijn er dit seizoen in geslaagd om het gat met ons te dichten. Maar ik zie geen reden waarom wij daar in 2006 niet weer een bres in zouden kunnen slaan.''

Ferrari won vorig jaar vijftien van de achttien races en Schumacher behaalde zijn zevende wereldtitel. De Duitser schuwde omstreden manoeuvres in het verleden niet, maar geniet nog altijd een grote populariteit onder autosportliefhebbers.

Dit jaar werd de Formule 1 gedomineerd door de renstallen van Renault, met de nieuwe wereldkampioen Fernando Alonso, en McLaren-Mercedes. Met enige tegenzin moest Michael Schumacher zijn meerdere erkennen in de 24-jarige coureur uit Oviedo, voor wie hij niettemin niets dan lof heeft.

Volgens `Schumi' heeft Alonso een geweldig seizoen gereden en liet hij geen kans onbenut om het maximale resultaat te scoren. ,,Het talent van Alonso in combinatie met zijn intelligentie maken hem zo sterk'', aldus Schumacher in eerdere interviews. ,,Er zijn niet veel coureurs in staat tot zoiets.''

Dat neemt niet weg dat Schumacher er alles aan gaat doen zijn wereldtitel te heroveren op Alonso. ,,We zullen deze winter keihard gaan werken om ons doel te bereiken. Ferrari is nog steeds een geweldig team. We hebben een nieuwe uitdaging nu. Iedereen, en vooral ik, kijkt daar naar uit.''

Hoewel Schumacher een contract voor nog een jaar heeft, denkt hij nog niet aan een afscheid. ,,Waarom zou ik stoppen? Ik heb er nog steeds veel plezier in en voel me super fit. Ik denk alleen aan een afscheid als ik niet genoeg tijd met mijn kinderen kan doorbrengen. Maar dat is voorlopig niet het geval.''